alergiile-bebelusului-la-mancare

Alergiile alimentare si regula celor 4 zile de asteptare

O alergie este o reactie anormala a sistemului imunitar al organismului la unele substante. O alergie alimentara apare atunci cand corpul percepe o mancare ingerata ca pe o amenintare si produce in exces anticorpi pentru a-i opune rezistenta.

O perioada de asteptare de la 4 la 7 zile inainte de introducerea fiecarui aliment nou.

Este posibil ca bebelusul dvs sa aiba o alergie la un aliment sau la mai multe, mai ales daca alergiile sunt mostenire de familie. Cand bebelusul dvs consuma un aliment la care este alergic, poate aparea imediat o reactie (cum ar fi urticaria); totusi, o reactie poate fi intarziata si poate aparea DUPA MAI MULTE ZILE. Din acest motiv, este important sa asteptati mai multe zile dupa introducerea oricarui aliment nou, pentru a vedea daca noul aliment va declansa o reactie alergica.

Cu alte cuvinte, urmati regula celor 4 zile de asteptare. Este important sa intelegeti ca o perioada de asteptare de 4 zile NU inseamna ca trebuie sa dati bebelusului o cantitate mare dintr-un aliment nou sau sa ii dati doar acel aliment nou in acest timp. De fapt, o reactie alergica poate fi provocata doar de o cantitate mica din alimentul alergen. In perioada de asteptare, dati-i multe alte alimente cu care s-a familiarizat anterior, precum si o cantitate din alimentul nou.

Nu asteptati mai mult de o saptamana.

Unii specialisti recomanda sa asteptati o saptamana intreaga dupa fiecare aliment nou. O saptamana de asteptare este in regula, dar ar fi bine sa nu asteptati mai mult timp inainte de a-i da micutului alte alimente. Daca va hraniti bebelusul prea mult timp cu un singur aliment, este posibil ca acesta sa capete o sensibilitate indelungata la alimentul respectiv. O perioada de asteptare de 4-7 zile este suficienta pentrua putea determina daca bebelusul are alergie la un aliment.

alergii-la-mancare

Introduceti doar alimente unice.

Aveti grija ca alimentele noi sa nu fie compuse. De exemplu, nu dati bebelusului de prima data iaurt amestecat cu piersici, daca piersicile nu au fost introduse inainte. Daca exista o reactie alergica, nu veti sti care este alergenul: piersicile sau iaurtul. Acelasi lucru este valabil si pentru tocanitele si supele cu mai multe ingrediente.

Fiti atenta la simptomele de alergie. Majoritatea reactiilor alergice se manifesta cu simptome vagi , pe care se poate sa nu le observati daca nu sunteti foarte atenta. Desi multe din aceste simptome sunt cauzate, de obicei, de o raceala sau de alta afectiune, exista posibilitatea ca acestea sa fie semnele unei alergii produsa de ultimul aliment introdus. Consultati pediatrul pentru a va asigura de acest lucru.

SIMPTOMELE ALERGIEI: greturi, varsaturi, flatulenta, diaree, scaun frecvent, spasme bronsice, durere abdominala, enurezis, tuse, raguseala, dificultati de respiratie, astm, secretii nazale apoase, umflarea ochilor, umflarea buzelor, umflarea fetei, eczeme endogene, urticarie, difterie, ulcer bucal, dureri de cap, iritabilitate, oboseala, tulburari comportamentale, convulsii, soc, moarte.

Write a Reply or Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.