Mâinile sunt acea parte a corpului expusă celor mai multe riscuri. Pentru a le păstra catifelate folosim săpun cu glicerina şi le ferim de soare. Iată şi câteva sugestii de îngrijire :
- Baie cu sare de mare : adăugăm 80g sare de mare într-un litru de apă minerală. Ȋncălzim şi cufundăm mâinile, menținându-le în apa cu sare timp de 15 minute pentru a tonifia şi a proteja epiderma.
- Fricționări cu lămâie : acest antiseptic natural conține un agent de albire care înmoaie şi albeşte pielea.
- Fricționări cu ulei de migdale : o dată pe zi masăm bine mâinile cu acest ulei foarte nutritiv. Apa, frigul şi detergenții le fac mâinilor viața grea. Din cauza lor apar crăpături în piele, deseori acestea sunt dureroase. Sugestii pentru pielea crăpată a mâinilor :
- Masca cu miere : în puțină apă călduță adăugăm 2 lingurițe de miere şi un păhăruț de oțet de mere. Ȋnmuiem mâinile în acest lichid pentru câteva minute.
- Masca cu ulei de măsline : amestecăm cantități egale de amidon şi ulei de măsline. Lăsăm să acționeze pe mâini 10-15 minute. Aplicăm o dată sau de două ori pe săptămână.
- Crema de masaj cu miere : amestecăm 2 lingurițe de miere cu 4 picături de ulei esențial de lămâie şi două lingurițe de apă caldă. Masăm mâinile şi lăsăm să acționeze 20 minute. Crema de masaj cu germeni de grâu : amestecăm 50ml de ulei din germeni de grâu cu 25ml de ulei esențial de geraniu şi 15ml de ulei esențial de lămâie. Masăm în mâini amestecul şi folosim zilnic dimineața şi seara.
- Crema specială pentru pielea foarte uscată : amestecăm o linguriță de ulei de măsline cu un gălbenuş de ou. Aplicăm pe piele şi lăsăm să acționeze cât mai mult timp posibil. Petele de pe mâini trădează o anumită vârstă, iată câteva remedii pentru a le face să dispară sau pentru a le estompa.
- Uleiul de argan : aplicat zilnic duce la atenuarea petelor.
- Ceapa : masăm zilnic mâinile cu o rondelă de ceapă crudă înmuiată în oțet de mere.
- Zeama de lămâie : masăm zilnic mâinile, apoi aplicăm o cremă hidratantă şi ferim mâinile de razele soarelui.
- Loțiune cu lămâie : facem un amestec din zeama de lămâie şi glicerină sau ulei de migdale în cantități egale.
Interviu cu Ana Morodan
Ana Morodan mă inspiră; este genul acela de blogger cu adevărat carismatic, creativ, care se devoltă continuu și face totul cu bun gust, simț al umorului, inteligență și o doză elegantă de nonșalanță.
HighStreetCardigans a fost primul meu contact cu zona de blogging și Ana reușea să mă binedispună în timp ce îi urmăream ‘aventurile’ și îi citeam ‘gândurile’. În plus, eu deja locuind de scurtă vreme în Belgia, faptul că descopeream în fotografiile ei, frânturi din frumoasele străzi arădene (orașul natal al amândurora), mă ajuta să mă identific, într-o anumită măsură, cu universul Anei Morodan.
De atunci au trecut câțiva ani, timp în care Ana a reușit foarte inteligent și strategic să evolueze și să se dezvolte în mai multe direcții. Totuși constat și apreciez că și-a păstrat același stil de-a lungul acestei evoluții și aceeași doză de onestitate, două dintre elementele care, în opinia mea, constituie secretul reușitei.
Voiam neapărat să aflu câteva lucruri despre Ana Morodan, ca atare am întrebat-o dacă îmi acordă un interviu. Sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că a acceptat!