După cum probabil ați ghicit, sarcina provoacă multe modificări în organism. Hormonii o iau razna, începeți să aveți pofte pentru murături și unt de arahide, și începeți să luați în greutate pentru a acomoda copilul nenăscut. La urma urmei, mâncați pentru doi acum! Cu toate acestea, datorită greutății suplimentare, apar alte probleme pentru care este posibil sau nu fiți pregătite. Desigur, este necesar să luați în greutate pentru a vă îngriji copilul și pentru a-i oferi nutriția de care are nevoie, dar împreună cu acest lucru apare și posibilitatea unor schimbări inestetice, cum ar fi vergeturile și celulita.
Când luați în greutate într-o manieră atât de rapidă ca aceea din timpul progresului sarcinii, este dificil ca pielea să se adapteze. În timp ce pentru multe femei, pielea are o elasticitate destul de mare, în majoritatea cazurilor acest lucru nu este îndeajuns pentru a le ajuta să nu se confrunte cu probleme, atunci când corpul lor se modifică semnificativ în doar câteva săptămâni și luni. Cu toate acestea, există lucruri pe care le puteți face pentru a reduce riscul atât al apariției vergeturilor, cât și al celulitei!
Cand facem exercitii fizice?
Primul lucru pe care fiecare femeie însărcinată vrea să îl facă în timpul sarcinii sunt celulita. Acestea ar trebui făcute înainte, în timpul și după sarcină (deși când vă aflați în timpul sarcinii, este recomandat să discutați cu un specialist, pentru a afla ce ar trebui sau ce nu ar trebui să faceți). Una dintre principalele cauze ale celulitei este acumularea grăsimii, iar cu ajutorul exercițiilor fizice puteți reduce caloriile stocate în corp sub formă de grăsime. Dacă încercați să rămâneți însărcinate, ar trebui să faceți exerciții înainte de apariția sarcinei – cu cât mai sănătoase și în formă intrați în acest proces, cu atât mai sănătoase și în formă veți ieși din el.
De asemenea, este important ca, alături de exerciții, să ave o dietă nutritivă adecvată. Nu numai că acest lucru va oferi copilului vostru nutriția de care are nevoie și pe care o merită, dar vă va ajuta să vă mențineți corpul cât se poate de sănătos. Dacă puteți fi consistente când vine vorba de o dietă sănătoasă, veți reduce caloriile goale care intră în corp. Caloriile goale nu au nici un scop, deoarece nu oferă energia de care aveți nevoie pentru a vă menține active și sănătoase! De asemenea, puteți face un pas înainte, adăugând în dietă alimente bogate în fibre și nutrienți, cum ar fi cerealele integrale, fructele și legumele. Acestea nu numai că vor oferi copilului vostru nutrienții de care el/ea are nevoie, ci vor ajuta și la stoparea celulitei.
Hidratarea in timpul sarcinii
Hidratarea devine deosebit de importantă în timpul sarcinii, atât pentru combaterea vergeturilor, cât și pentru cea a celulitei. Înainte să citiți despre acest lucru, luați în considerare această informație importantă: nu toate cremele hidratante sunt create în mod egal. Este imperativ să utilizați o cremă hidratantă sigură pentru sarcină. Acest lucru trebuie să fie menționat în mod clar pe recipient, dar, pentru mai multă siguranță, consultați un profesionist.
La fel ca mantra de mai devreme, sanătoasă înăuntru, sănătoasă în afară, acest lucru se aplică și aici. Este important să nu neglijați sănătatea pielii deoarece în timpul sarcinii, pielea va fi întinsă oricum până la limită. Cu cât mai mult puteți hidrata pielea, cu atât veți menține elasticitatea sa și la abilitatea sa de a face față schimbărilor, și de asemenea, o veți ajuta să își revină mai rapid și eficient după ce ați avut copilul și după ce începeți procesul de slăbit.
Vezi aici de ce hidratarea este atat de importanta si nu trebuie neglijata nici in sarcina, dar nici inainte sau dupa ea.
Celulita in timpul sarcinii: e motiv de ingrijorare?
Cu toate acestea, celulita din timpul sarcinii poate fi ceva de care trebuie să vă preocupați. Din păcate, în cazul femeilor de pretutindeni, apariția celulitei depinde de hormonii care o iau razna în timpul sarcinii. Estrogenul hormonal feminin este crucial în pregătirea pentru naștere, deoarece controlează distribuția grăsimilor în zonele din apropierea organelor feminine de reproducere. Deoarece producția de estrogen este sporită pe măsură ce vă apropiați de naștere, grăsimile încep să se acumuleze în zonele problematice tipice: fese, coapse și abdomen.
Acest lucru are ca rezultat o blocare parțială și o slăbire a sistemului limfatic dintre celule, care joacă un rol în eliminarea toxinelor, a celulelor neadecvate și a excesului de apă. O creștere a producției estrogenului poate duce și la slăbirea țesuturilor conjunctive. Toți acești factori pot contribui la apariția celulitei pe corpul vostru, iar, din păcate, nu puteți face prea multe lucruri, cu excepția luării măsurilor preventive discutate mai sus. Deși există câteva măsuri pe care ar trebui să le luați pentru a preveni formarea celulitei în timpul sarcinii, sunt și câteva lucruri care trebuie evitate.